Labradorkennel Van 't Lofarveld

Brenda de la Porte

Zuiderstraat 28

9524 PJ Buinerveen

06-50482277

Hinke 

WIE  ZIJN  WIJ...

Samen met mijn man, Tjerk Mulder, onze honden, kat en paarden (onze kinderen zijn inmiddels de deur uit) woon ik sinds 1996 in het Drentse dorpje Buinerveen. In onze ´achtertuin´ ligt Het Lofarveld, de grootste ruimtetelescoop ter wereld in een open natuurgebied met veel waterpartijen. Onze kennel Van 't Lofarveld is naar dit prachtige gebied vernoemd.

 

Wij zijn met fokken van retrievers begonnen als fokgastgezin van de Stichting Hulphond waar ik ook werkzaam was als unitcoördinator van de vestiging in Valthermond. Met de Golden Retriever fokteef Fanouk hebben wij 3 nestjes gefokt en mede door deze ervaring weten wij als geen ander hoe belangrijk een zorgvuldige socialisatie is voor een pup en natuurlijk ook voor de toekomstige eigenaar.

 

Wij zijn betrekkelijk 'nieuwe' fokkers van Labrador Retrievers, maar zeker niet onervaren met honden.

Zo hebben wij al meer dan 25 jaar honden en ben ik Kynologisch Instructeur Ik heb mijn instructeursdiploma's van de Gaus Academie deel 1, 2, 2+ en 3. Tevens heb ik de specialisatiecursus voor pupinstructeur gevolgd in 2016 bij de Gaus Academie. Op dit moment geef ik les als instructeur bij de hondenschool in Borger, www.KNON.nl

Vanaf 2017 zal ik zelfstandig gaan beginnen met mijn Hondenschool 't Lofarveld. 

 

Wij zijn met onze labradorfokkerij gestart met Hinke Van ’t Bovenveen, een zwart Labrador Retriever teefje.

Uiteraard voldoet zij aan alle gezondheidseisen van de Nederlandse Labradorvereniging en Labradorkring Nederland. Wij zijn lid van beide rasverenigingen.

Hinke heeft HD-A heupen, is ED (ellebogen) vrij en ook worden jaarlijks haar ogen getest.

Maar zeker net zo belangrijk als haar gezondheid is haar geweldig lieve karakter!!

Nu Hinke uitgefokt is na twee nestjes, gaan wij vanaf 2018 verder fokken met haar geweldige dochter Benthe van 't Lofarveld en hopen wij op termijn ook verder te kunnen fokken met Oldambster Labrador Heem Nella.