Labradorkennel Van 't Lofarveld

Brenda de la Porte

Zuiderstraat 28

9524 PJ Buinerveen

06-50482277

Hinke hebben wij bij haar fokker opgehaald toen zij 7 weken oud was. Zelden hebben wij zo'n (h)eerlijke hond gehad. Gewoon een probleemloos hondje, snel zindelijk en zo vreselijk lief! Met haar ben ik begonnen met de jachttraining bij JTG Timing in Emmen.

Hier hebben wij op een heel plezierige wijze veel geleerd. Er wordt veel aandacht besteed aan gehoorzaamheid en de meeste oefeningen worden los getraind waar je veel plezier van hebt in het ‘dagelijkse’ leven, ik heb mijn honden bij voorkeur niet aan de lijn. Dit hebben we ruim een jaar met veel plezier gedaan. Hierna bleek wel dat de echte jacht niet 'mijn ding' is en hebben we een overstap gemaakt naar behendigheid bij de KNON hondenschool in Borger. 

 

Helaas stopt de behendigheid in het najaar maar we zijn bij dezelfde hondenclub doorgegaan met speuren. Dit is helemaal wat Hinke en ik samen leuk vinden. Wekelijks gaan we de bossen en velden in om aan het speuren te gaan. Dit kan mooi gecombineerd worden dus, zomers behendigheid en in de winter speuren.

 

Hinke is al meerdere keren geweest op vakantie, ook hierbij is zij probleemloos, sterker nog, ze is gewoon een vreselijk leuke hond om gezellig mee te hebben. De eerste keer mee naar Duitsland in een hotel en in een B&B, alles alsof ze niet anders gewend is. Vorig jaar naar Tsjechie, een geweldig land om eindeloos te wandelen met de hond.


Met Hinke hebben wij een aantals shows gelopen. Hier heeft zij meerdere malen een U als waardering gekregen. Dit is voor ons absoluut niet het belangrijkste maar wel mooi meegenomen natuurlijk.